5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de öğretmenler stres attı

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla YİBO'da öğretmenlere akşam yemeği ve Sıra Gecesi düzenlendi.

Geceye, Kaymakam Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Ahmet Akay, Jandarma Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen Kamil Türkdönmez, Pekmezli Belde Belediye Başkanı Abdullatif Soydaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci ve öğretmenler katıldı. YİBO Konferans Salonu'nda yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gecede stajyerliğini doldurmuş öğretmen adayları Türk Bayrağı üzerinde yemin etti. Gecenin anlam ve önemi hakkında konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci yaptı.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise, öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. Aygöl, "Sizlere Büyük Önder Mustafa Kemal'in sözü ile sesleniyorum. 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' diyorum. Bu ülkenin geleceğini ve muasır medeniyetler zirvesine çıkmasını sizler sağlayacaksınız. Ancak üzülerek bir şeyin altını çizmem gerekiyorsa o da, köy gezilerinde bazı öğretmenlerin, öğretmenlik mesleğini icra edemediklerini gördük. Bu meslek boş vakitleri geçirme yada sadece maaş alma mesleği değil. Bu meslek, ülkenin geleceğini belirleyen bir konumdadır. Öğretmen arkadaşlardan beklentimiz, bu mesleği usulüne uygun bir şekilde icra etmeleridir. Aksi takdirde çok üzülürüz. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi.

İlçede eğitime katkılarından dolayı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl'e, Belediye Başkanı Ahmet Akay'a, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Kamil Türkdönmez'e birer plaket verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenler canlı müzik eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?