5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de okul duvarları boyanıyor

Akçakale ilçesindeki ilköğretim okullarının ihata duvarları boyanıyor.

Okul ihata duvarlarının iç yüzeyleri öğrencilerin sevdiği figürlerle boyanırken, dış yüzeyleri de çevreye estetik görünüm kazandırmak için ilgi çekici resimlerle işleniyor. İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen çalışmada, ilçede bulunan bütün okulların ihata duvarlarının çevreye estetiklik kazandıracak şekilde düzenleneceği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş, "Okullarımızın ihata duvarlarını tek tek güzel resim ve figürlerle işleyeceğiz. Okulların ihata duvarlarının iç kısmını çocukların dünyasına uygun figürlerle düzenlerken, dış cephesini de çevreye uyum ve estetiklik kazandıracak şekilde boyayacağız. İlk etapta ilçe merkezinde bulunan Süleyman Şah İlköğretim Okulu’ndan başladık. Sırasıyla diğer okulların ihata duvarlarını güzel figürlerle güzelleştireceğiz. Okulların ihata duvarlarının resmedilmesiyle birlikte ilçeye de görsel bir zenginlik katmış olacağız" dedi.

Aktaş, okul ihata duvarlarını boyayan ve resimleyen Erler Köyü'nde vekil öğretmenlik yapan Hasan Yıldız’ı ziyaret ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?