5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de okullara bilgisayar

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan 'Bilgisayarlı Destek Alanında İşbirliği Protokolü' kapsamında 495 adet bilgisayar, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gönderildi.

Eğitimin daha kaliteli ve verimli olması açısından böyle bir çalışmanın başlatıldığını ifade eden yetkililer, bilgisayarların ilçedeki okullara dağıtılacağı bildirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan 'Bilgisayarlı Eğitime Destek Alanında İşbirliği Protokolü' kapsamında Akçakale'ye 495 adet bilgisayar geldiğinin müjdesini vererek, bilgisayarların en kısa zamanda okullara dağıtılacağını söyledi. Kaymakamlık olarak eğitime çok önem verdiklerini dile getiren Aygöl, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Akçakale’ye gönderilen 495 adet bilgisayarın her sınıfa birer adet olmak üzere 495 masa ve koltukları ile 72 adet projeksiyon cihazı ve perdesi, 72 adet tarayıcı ve yazıcıdan oluşan ekipmanlar, Akçakale'nin eğitimine büyük katkı sağlayacaktır. Teknolojik gelişmelerin son hızla devam ettiği dünyada çocuklarımızın bu gelişmelerden geri kalmaması için 495 adet bilgisayar, merkez ilçe ve köy okullarına dağıtılmaya başlandı" dedi.

Eğitim gördükleri okullarda bilgisayarlara kavuşan öğrencilerin sevinçleri yüzlerinden okunurken, öğrenciler; bilgisayarlı eğitimle daha çok başarılı olacaklarını ve mutlu olduklarını kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 16:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?