5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de 'Şehitleri Anma' mitingi

Akçakale ilçesinde, Birlik Köprüsü Platformu Aktütün Jandarma Karakolu'nda şehit düşen 17 Mehmetçik için anma mitingi düzenledi.

Hükümet konağı önünden başlayan yürüyüş, Eski Sanayi Kavşağı'nda son buldu. Yapılan mitinge halkın yüksek katılım gösterdiği gözlemlendi. Miting bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Akçakale Birlik Köprüsü Platformu adını konuşma yapan İsmail Arslan, "Şemdinli'nin Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıyı kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Şunu herkesin bilmesi gerekir, askerlerimizi şehit etmekle hainler hiçbir zaman emellerine kavuşamayacaklardır. 70 milyon insan bu ülke için şehit olmaya hazırdır. Küresel emperyalizmin kuklası olan terör örgütü, gerçekte bir piyondur. Bu vatanın bölünmesi için kardeş kavgası çıkarıp bundan beklenti içinde olanlar, hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklardır. Vatan hainleri, 17 kahraman askerimizi şehit etmekle bizleri asla yıldıramayacaklardır. Bu ülkenin imanlı ve yiğit evlatları, bu ülkenin değerleri için şehit olmaya her zaman hazırdır. Şehit kanıyla rengini almış ay yıldızlı bayrak, bu topraklar üzerinde hep dalgalanacaktır. Vatan hainleri bunu böyle bilsin" dedi.

Miting sırasında sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere, polise uzanan eller kırılsın", "Türk-Kürt kardeştir", "Ya Allah Bismillah, Allahüekber", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?