5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de şehitleri anma töreni

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Çanakkale zaferinin 94.yıl dönümü nedeniyle hükümet konağı önünde düzenlenen törene; Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Garnizon Komutanı Yüzbaşı H. Vehbi Şahbaz, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Kamil Türkdönmez ve Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile devam etti. Daha sonra İlçe Halk Kütüphanesi'nde bir program düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Yüzbaşı H. Vehbi Şahbaz, "18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun mihenk taşıdır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktası olarak, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerine Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu gündür. Yüce Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur" dedi.

Daha sonra ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan şiir ve koro şarkıları okunarak, Çanakkale Savaşı ile ilgili slayt gösterisi yapıldı. Ardından sergilenen 'Çanakkale Geçilmez' tiyatrosu, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ise, "Bu destan bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, vatanı bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden bir milletin şahlanışıdır. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden şehitlerimize rahmet ve şükran anıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?