5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de sınır ötesi bayramlaşma

Ramazan Bayramı'nı Şanlıurfa'daki akrabalarıyla geçirmek isteyen 3 bin 362 Suriyeli, Akçakale ilçesindeki sınır kapısından Türkiye'ye geçiş yapmaya başladı.

Türkiye ile Suriye Arap Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşma gereği dini bayramlarda gerçekleştirilen 48 saatlik sınır ötesi bayramlaşma Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bugün başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı sınır ötesi bayramlaşmada Ramazan Bayramı'nın son gününü akrabalarının yanında geçirmek isteyen Suriyeliler, sınır kapısında işlemlerini yaptırdıktan sonra Türkiye tarafına geçti. Suriye'den misafir olarak gelecek olan akrabalarını karşılamak için sınır kapısına gelen Akçakaleliler, Türkiye tarafına geçen akrabalarına sarılarak hasret giderdi. Akrabaların buluşması sırasında duygulu anlar yaşanırken, Suriyelilerin çeşitli hediyeler getirdikleri gözlendi. Üzerindeki Türkiye ve Suriye bayrağıyla sınırı geçen bir Suriye vatandaşı ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiği için üzerine Türk bayrağı astığını söyledi.

Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapan Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ve beraberindeki heyeti; Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Garnizon Komutan Vekili Piyade Üsteğmen Sabahattin Altınordu ve Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay karşılayarak bayramlaştı. Suriye Telabyat Mıntıka Müdürü ve beraberindeki heyete Akçakale'de kahvaltı ikram edildi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, yapılan ziyaretlerle vatandaşlara gerçek bayram coşkusunu yaşattıklarını kaydederek, güzel bir karşılama yaptıklarını söyledi.

Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapan Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil ise, mutlu olduklarını ve sınır geçişlerinin artık eskisi gibi izdihamlarla olmadığını, güzel ve düzenli bir şekilde yapıldığını kaydetti.

Akçakale ilçesindeki sınır kapısından sınır ötesi bayramlaşma için geçişlerin yarın da devam edeceği, Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerinin ise 48 saat sonra yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?