5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de spor müsabakaları

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) bünyesinde finanse edilen 'Yeni Nesil Sporcularımız' ve 'Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum' projeleri kapsamında düzenlenen spor müsabakaları başladı.

Törene; Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 02-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan müsabakalara ilçedeki ilköğretim okulu öğrencilerinin katılacağı belirtildi. Kapalı Spor Salonu'ndaki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenlerinden Ayşe Duygu Doğanay gözetiminde hazırlanan, YİBO Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sergiledi.
Törende konuşan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Gençlerin boş zamanlarını sosyal aktivitelerle değerlendirmesi, bilinçli bir şekilde sportif faaliyetlerine katılması amacı ile ilçedeki tüm ilköğretim okulları iyi şartlarda sportif faaliyetlere katılımının sağlanması amacıyla bu proje hazırlandı. SODES kapsamında öğrencilere yönelik 13 branşta spor etkinliklerine hazırlık kursu açıldı. Bu kapsamda 4 branşta turnuvalar düzenlendi. Turnuvaların amacı; öğrencilerimizin birbirleriyle daha iyi kaynaşmasını sağlamaktır. Bununla beraber sporu toplumun bütün kitlelerine yaymak, çocuklarımızı ve gençlerimizi içki, sigara ve tüm zararlı alışkanlıklardan korumak. Gençlerimizi, vatanını ve milletini seven, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde fair-play anlayışı içinde sportmen bir nesil yetiştirmektir. Gençlerimizi spora yönlendirmek ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek sosyalleşmelerini sağlamaktır" dedi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl müsabakalara katılacak öğrencilere SODES kapsamında alınan forma ve spor ayakkabılarını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 16:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?