5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de sürücüleri zorlayan kavşak

Akçakale ilçesi girişinde yapımına başlanılan Gümrük kavşağının, dar olması yüzünden sürücüler zor anlar yaşıyor.

Kavşaktaki dönemecin standarda uygun olmadığı ve çok keskin bir şekilde dizayn edildiğini belirten sürücüler, kavşağın kazalara davetiye çıkardığını ifade ettiler. Akçakaleli sürücüler, yeni yapılan gümrük kavşağının virajının yeniden düzeltilmesi ve genişletilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

Akçakale Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet Timur, yapılan kavşağın çok dar olduğunu ve kullanışlı olmadığını belirti.

Timur, "Akçakale giriş güzergahında yapılan gümrük kavşağı çok dar ve tehlike arz ediyor. Kavşağın karayolları standartlara uygun ve kullanılabilir olması için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Özellikle Şanlıurfa'dan gelip Akçakale'ye giriş yapmak isteyen araçların kullandığı kavşak çok dar ve yetersiz. Geçtiğimiz günlerde bahsedilen kavşağı geçemeyip şarampole iki araç düştü. Eğer bu kavşak genişletilmezse önümüzdeki günlerde tehlikeli sonuçlar doğurur. İkinci bir husus yola serpilen malzeme yeterince preslenmemiş. Zemin çok kaygan bu durumda sürücüler dönemeçlerde çok zorlanmaktadır. Yapılan kavşaktaki bu yanlış yapılanmaya müdahale edilmesini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?