5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'de yeni eğitim-öğretim yılı

2008-2009 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bugün çaldı.

2008-2009 eğitim öğretim yılının başlamasıyla, sabah saatlerinden itibaren öğrenci ve velileri heyecanla çocuklarını okullara getirdiler.

Çocuklar okula başlarken en çok arkadaşlarına kavuşmakla sevindiler. Akçakale ilçesinde başlayan 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı okullarda düzenlenen törenlerle başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflara alındı. Öğrencilerin sınıflara girerken heyecanlı ve coşkulu bir şekilde girdikleri görüldü.

Akçakale ilçesi Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, yeni başlayan 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle açıklamada bulundu. Temelci özellikle kız çocuklarının okula göndermeleri hususunda çağrıda bulunarak, "Kız çocuklarının okula gönderilmesi hususunda vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Kız çocuklarınızın geleceği için kız çocuklarınızı okula gönderin. Çocuklarınızın geleceğini karartmayın. İkinci bir husus, eğitim ve öğretimin başlanası ile pamuk toplama işçiliğinde başladı bilinmektedir. Bazı ailelerin eğitim ve öğretim yılı başladığı halde çocuklarını pamuk işçiliğinde tutuğu gözlemlenmiştir. Buradan bütün ailelere sesleniyoruz; çocuklarınızı ekonomik kazanç aracı olarak görmeyin ve çocuklarınızın geleceğini karartmayın. Bugün eğitim ve öğretime başlayan tahmini 3 bin 648 öğrenciye ders kitabı dağıtıldı. Geçen yıl okullaşmada kızlarda yüzde 47 kız, erkeklerde ise yüzde 53 idik. Bu yıl kızlarda yüzde 50'yi, erkeklerde ise yüzde 60'ı yakalama azmindeyiz. 2008-2009 eğitim ve öğretimin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?