5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'den Gazze'ye kan bağışı

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde hizmet veren Zümrüt Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği "Gazze Ağlamasın" adı altında kan bağışı kampanyası başlattı. Kan bağış standına halk yoğun ilgi gösteriyor.

Gazze'deki insanlık dramına kan bağışı ile destekte bulunmak için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren dernek yetkilileri, herkesin kan bağışında bulunmasını istediler. Gaziantep bölgesi Türk Kızılay'ı ve Şanlıurfa Kızılay kan toplama ekibi tarafından Akçakale'de iki gün kan toplanacağı bildirildi. Kan toplama ekibinde 1 doktor 3 hemşire ve 1 memur olmak üzere 4 kişi görev yapıyor.

Kan vermenin insani bir görev olduğunu ifade eden Zümrüt Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Geçit, ilçe halkını kan vermeye davet etti. Geçit, "Gazze'deki drama tepkisiz kalmamak için böyle bir kampanya başlattık.'Gazze ağlamasın' kampanyası ile Akçakale'de kan bağışı standı açtık. Derneğimizin, Gaziantep ve Şanlıurfa Türk Kızılay'ı ile ortaklaş olarak yürütülen kan bağışı iki gün sürecek. Kan vermek bir hayatı kazanmaktır. Bizler kan vermeyi insanlık adına bir sorumluluk olarak addediyoruz. Özellikle geçtiğimiz günlerde Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine bir damla kanla de olsa katkıda bulunmak için böyle bir çalışmayı uygun gördük. Tüm ilçe halkını kan vermeye davet ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 11:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?