5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakaleliler İsrail'i protesto etti

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Gazze'de işlenen insanlık suçuna karşılık 'İsrail'e Lanet, Filistin'e Destek' mitingi düzenlendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakale Teşkilatı tarafından İstasyon Meydanı'nda yapılan mitinge yüzlerce vatandaş katıldı. Mitingde, ilk olarak Filistinliler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden mitingde İsrail'e lanet okundu. İsrail ve ABD aleyhine slogan atan vatandaşlar, İsrail bayrağını yakarak tepkilerini gösterdi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde; Filistin'e destek, İsrail'e ise lanet okundu. Mitingde Alparslan isimli bir  çocuğun okuduğu 'Filistinli Çocuk' şiiri mitinge katılanları duygulandırdı.
Mitingde Fetih Suresi'ni okuyarak bir konuşma yapan MH P İlçe Teşkilatı Başkanı Nayıf Bertan, "İsrail Gazze'de insanlık dışı orantısız kuvvet kullanmaktadır. İnsanlık suçu işleyen İsrail'i kınıyoruz. İsrail akıttığı kanda boğulacaktır. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak, hep oyuncak oluruz. Benim sizlerden bir ricam var. Topluca İsrail ve Amerika mallarını boykot edelim" dedi.

İsrail ve ABD aleyhine slogan atan yaklaşık 2 bin kişi miting sonrasında olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 20:14:43
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 00:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?