5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakalelilerin yıkım isyanı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kaçak yapıların yıkılacağı haberini alan mesken sahipleri Kaymakamlığa kadar yürüyerek eylem yaptı.

Sabah saatlerinde kaçak mesken sahiplerine tek tek tebligat gönderilerek evlerin yıkılacağına dair bilgi verilmişti. Evlerinin yıkılacağını duyan kaçak yapı sahipleri, eşleri ve çocuklarıyla İstasyon Caddesi üzerinden Kaymakamlık önüne kadar yürümek istedi. Emniyet güçleri kaçak yapı sahiplerinin eylem yapmalarını engelledi. Yürüyerek eylem yapamayan vatandaşlar bu kez İstasyon Caddesi üzerinde oturma eylemi yaptı.

Emniyet güçlerinin uyarılarını dikkate almayan yapı sahipleri sloganlar atmaya başladı. Slogan atan bir vatandaş, üzerine benzin dökerek kendisini yakmak istedi. Şahıs, bundan güçlükle vazgeçirilebildi.

Kaçak mesken sahiplerinden Ahmet Dağ, duruma tepki göstererek, "Biz de insanız. Bizim de yaşamaya hakkımız var. Şimdi evlerimizi yıkarlarsa biz nereye gideriz? Eğer evlerimizi yıkacaklarsa bıraksınlar o zaman Suriye'ye gidelim. Hepimiz borçlanarak bu evleri yaptık. Bize yapılan bu işlemde haksızlık var. Biz çoluk çocuğumuzla bu sıcakta nereye gideriz? Bize acısınlar" dedi.

Eylem sırasında baygınlık geçiren yaşlı bir kadın, ambülansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan ikna çalışmalarının ardından seçilen 2 temsilci, konuyla ilgili Kaymakam ve Belediye Başkanı ile görüştü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 18:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?