5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'nin ilk hacı kafilesi yola çıktı

Akçakale ilçesinden hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek olan ilk hacı kafilesi bugün ilçeden ayrıldı.

Hacıların uğurlanması sırasında duygusal anların yaşandığı ve hacı adayları ile yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Bugün ilçeden ayrılan hacı adaylarının hac farizasını yerine getirdikten sonra 1 Ocak 2009 tarihinde ülkeye dönecekleri ifade edildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, 2008 yılı hac ibadetini yerine getirmek için 594 kişinin Akçakale İlçe Müftülüğüne başvuruda bulunduğu, ancak 32 kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı gözetiminde gideceği, diğer ismi çıkan hacı adaylarının ise özel şirketleri tercih ettiği bildirildi.

Bugün ilk olarak Hacca gidecek olan hacı adaylarından Abdulkadir Aykut, kutsal ibadet olan hacca gideceğinden dolayı hem heyecanlı hem de mutlu olduğunu ifade etti.

Aykut, "Kutsal hac farizasını yerine getirmek için hacca gideceğimden dolayı hem heyecanlı hem de çok mutluyum. Herkesin imkanları nispetinde Hacca gitmesini Allah'tan diliyorum. Orada hac ortamının manevi havasından istifade etmeye çalışacağız ve bütün insanlık için dua edeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?