5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye 2 sağlık ocağı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yaptırılan Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı ve Ekinyazı Köyü'nde yaptırılan Ekinyazı Sağlık Ocağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenlerine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl, İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Süleyman Şah İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Öğrencilerin gösterileri davetliler tarafından büyük beğeni toplarken, gösteriler sırasında bir öğrenci göğsünden çıkardığı ay-yıldızlı bayrağını alkışlar arasında Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'a verdi. Vali Yavaşcan ise Türk bayrağını öperek minik öğrenciden teslim aldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Yusuf Yavaşcan, sağlığın her şeyden önce geldiğini belirterek, Akçakale ilçesinde Şanlıurfa genelindeki 86. ve 87. sağlık ocaklarını tamamladıklarını Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'nin desteğiyle bu sayıyı 2009 yılı sonuna kadar 100'e çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çekti.
Vali Yavaşcan daha sonra Ekinyazı Sağlık Ocağını gezdi görevlilerden bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi. Ekinyazı Köyü'nde Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'a köylü kadınlar büyük ilgi gösterdi. Kadınların ilgisinden oldukça memnun kalan Ayla Yavaşcan kadınlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Ayla Yavaşcan, sekiz çocuğu olan bir kadınla da görüşüp, kadınlardan çok çocuk yapmamalarını ve özellikle kız çocuklarını okutmalarını istedi. Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan daha sonra İlçede sağlık taraması yapan Gezici Sağlık Aracı'nı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Akçakale Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca yaptırılan ve 120 günde tamamlanan Ekinyazı Köyü Sağlık Ocağı'nda; 3 poliklinik odası, 1 aşı odası, 1 pansuman odası, 1 enjeksiyon, 1 aile planlaması odası, 1 emzirme odası, 1 aile planlaması odası, 1 idari hekim odası, 1 istatistik odası, 1 ebe-hemşire çalışma odası ve 1 depo olmak üzere toplam 13 oda bulunduğu bildirildi. Sağlık Ocağı'nda; 1 hekim, 2 ebe ve 2 hemşire olmak üzere 5 sağlık personelinin çalışacağı belirtildi.

Vali Yusuf Yavaşcan ve beraberindeki heyet daha sonra Akçakale merkezde yapımı tamamlanan Akçakale Merkez 2 Nolu Sağlık Ocağı'nın açılışını yaptılar. Açılışı yapılan sağlık ocağının açılış kurdelesini Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl birlikte kestiler. Vali Yavaşcan daha sonra 2 Nolu Sağlık Ocağı'nı gezerek görevli doktorlardan bilgi aldı.

Akçakale Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca yaptırılan ve 120 günde tamamlanan 2 Nolu Sağlık Ocağı'nda; 3 poliklinik odası, 1 aşı odası, 1 pansuman odası, 1 enjeksiyon, 1 aile planlaması odası, 1 emzirme odası, 1 aile planlaması odası, 1 idari hekim odası, 1 İstatistik odası, 1 ebe-hemşire çalışma odası ve 1 depo olmak üzere toplam 13 oda bulunduğu bildirildi. Sağlık Ocağı'nda; 2 hekim, 2 ebe, 2 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 memur, 1 bilgi işlem personeli ve 1 hizmetli olmak üzere 10 sağlık personelinin hizmet vereceği belirtildi.

Açılışların ardından yaya olarak Akçakale Kaymakamlığı'na geçen Vali Yavaşcan ilçe esnafıyla da sohbet etti. Yavaşcan İlçe Kaymakamlığı'na geçerek Kaymakam Şefik Aygöl'den çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 21:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?