5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye 680 bin YTL ödenek

Başbakanlık tarafından sosyal sorunları azaltma kapsamında Akçakale'ye SODES Projesi için 680 bin YTL kaynak aktarıldığı bildirildi.

GAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi amacıyla uygulanılan SODES Projesi kapsamında bu yıl Akçakale'ye 680 bin YTL ödenek ayrıldığı ifade edildi.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "SODES ile önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi öngörülen sosyal restorasyon sürecine katkı sağlamak üzere bölgenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, bölgede yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altında bulunan birey ve grupların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarının artırılması ve yaşam kalitelerinin yükseltilerek toplumsal dayanışma ve bütünleşmenin gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilçemizde SODES' e sunulan; Sosyal Gelişim Merkezi, Yeteneklerimi Keşfediyorum, Yeni Nesil Sporcularımız ve Kütüphane Kazandırma Projeleri kabul edilmiştir. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?