5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye Anadolu Lisesi

Akçakale ilçesinde yapılacak olan Anadolu Lisesi'nin ihalesi gerçekleştirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan ihalenin bedelinin yaklaşık olarak 941 bin YTL olduğu ifade edildi.

240 günde tamamlanması beklenen Anadolu Lisesi ile ilçenin önemli bir eksiğinin giderilmesi amaçlanıyor. 3 katlı ve 12 derslik halinde yapılacak olan lise binasının ihalesi, Köylere Hizmet Götürme Birliği döneminde toplanan bağışlarla yapıldı.

Akçakale ilçesine Anadolu Lisesi'ni kazandırmakla eğitimde kalitenin artacağını ifade eden Kaymakam Muhammet Aktaş, eğitimde yüksek performansı yakalamak için bir adım atılmış olduğunu kaydetti. Aktaş, "Görev yaptığımız üç yıl içerisinde Köylere Hizmet Götürme Birliği döneminde toplanan bağışlarla Anadolu Lisesi'nin ihalesini yapmış olduk. Tamamını kendi kaynaklarımızla karşıladığımız Anadolu Lisesi, ilçe eğitimine büyük katkılar sağlayacaktır. Lisesinin bitirilmesinin ardından, bina Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilecektir" dedi.

Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Lisesi'nin de sözünün alındığını ifade eden Kaymakam Aktaş, "İlçeye bir yurt yapımı için girişimler kalmıştır. Yurt konusunda da gerekli girişimler devam etmektedir. Anadolu Lisesi’nin 240 günde bitirilmesi planlanmaktadır. 3 katlı olan lise 12 derslik olarak yapılacaktır. Akçakale'de Anadolu Lisesi’nin yapılması ile birlikte eğitimde kalitenin ve standardın yükseleceğine inanıyorum. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?