5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye kız meslek lisesi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin en büyük eksikliklerinden biri olan Kız Meslek Lisesi hizmete açılıyor.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Kaymakamlığı'nın yoğun ve büyük çabaları ile Akçakale'ye bir Kız Meslek Lisesi kazandırıldığını söyledi.

Kaymakam Aygöl, ilçede genellikle zorunlu eğitim sonrası kız öğrencilerinin okula devam etmemesini hatırlatarak, "Bölgede ve ilçemizde kız çocuklarının okula gitmesi maalesef istenen düzeyde değil. Bunun altında yatan nedenlerin başında kız lisesinin olmaması geliyordu. Kaymakamlık olarak azimli gayretlerimiz sonucu İbn-i Sina İlköğretim Okulu onarılarak, 3 bölüm ve 9 derslik olmak üzere bir kız meslek lisesi eğitim öğretime kazandırdık. Kaymakamlık olarak görevimiz bu eksikliği gidermek ve kız çocuklarının okula gitmesi için gerekli koşulları sağlamaktır. Bu eğitim öğretim yılında kız çocuklarımızın mağduriyetlerini gidermek için yoğun bir çaba gösterdik ve bugün itibariyle kız çocuklarımızın gideceği bir kız meslek lisesini eğitime hazır hale getirdik. Bu okulun hazır hale gelmesinde emeği geçen eğitim gönüllüsü Mustafa Geçit'e teşekkür ediyorum. Okulun ilçemize ve kız çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 16:46:25
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 16:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
qüL Karadaq IP: 78.169.18.xxx Tarih : 7.10.2009 20:18:41

Henüz okulumuza kavuşamadık ama akçakaldeki kızlarımız için büyük bir avantaj oldu.Söyleceqlerimiz bu kadar  ama yalnız  sizden istediqimiz 2. isteqimiz  lütfen kız mesleq lise bölümlerinden  bilişim teknoloji bölümü olmasın amaaaaa lütfen olmasın