5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye kötü haber

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008 yılı içerisinde Şanlıurfa iline yapılacak olan 9 okul inşaatı içerisinde Akçakale’nin olmaması vatandaşları üzdü.

Şanlıurfa AK Parti milletvekili Eyüp Cenap Gürpınar tarafından okul inşaatlarının bir protokolle ile ihale edileceğinin açıklanmasıyla, Akçakale halkı, sivil toplum temsilcileri ve okul aile birliği başkanları duruma tepki gösterdi.

Akçakale Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Maskan, Akçakale ilçesinde tek bir lise olduğunu ve bunu her platformda dile getirdiklerini belirtti.

Maskan, "Akçakale ilçesi 35 yıldır tek bir lise ile idare ediyor. Mevcut lise ise harabeye dönmüş vaziyete. Her tarafı dökülüyor. Beldelerde neredeyse iki ve üç lise mevcut iken halen bizim bir liseyle kalmamız neyle izah edilecek. Hükümete ve özellikle de Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. Şanlıurfa'nın bütün ilçelerinde 7 ile 8 lise varken 78 bin nüfuslu Akçakale'nin halen tek bir lisesi var. Dileğimiz bu Akçakale'ye ikinci ve üçüncü lise yapımı için karar çıkmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 17:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?