4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Akçakale'ye top mermisi

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Akçakale ilçesinde bir mahalleye düştü.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin stratejik noktaları büyük ölçüde ele geçirdiği Tel Abyad ilçesinden zaman zaman top atışları duyuluyor. Bölgedeki yerel kaynaklar, Beşşar Esed'e bağlı güçlerin kontrolü ele geçiren muhalifleri top ateşine tuttuğunu iddia etti.

İKİ EVİN DUVARI HASAR GÖRDÜ

Bu arada Tel Abyad'tan ateşlenen bir top mermisi, Akçakale Hükümet Konağı'nın yakınındaki bir mahalleye isabet etti. Can kaybının yaşanmadığı olayda bazı ev ve işyerlerinde maddi hasar oluştu.

AA muhabirinin telefonda görüştüğü Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ilçe merkezinde bir patlama sesi duyulduğunu ve iki evin duvarlarının hasar gördüğünü söyledi.

Olay sırasında can kaybı yaşanmadığını anlatan Ayhan, ''Çok şükür can kaybı yok ama iki evin duvarı yıkıldı. Patlamamış mermiler olabileceği için şu an olay yerindeki çalışmalar sürüyor'' dedi.

AKÇAKALE KAYMAKAMLIĞI YAKININA DA BOMBA DÜŞTÜ

Atılan bombalardan bir tanesinin ise Akçakale Kaymakamlığı binasının arkasına düştüğü belirtildi. Türkiye'nin sıfır noktasındaki Akçakale ilçe merkezine düşen bomba büyük paniğe neden oldu.

EĞİTİME TEKRAR ARA VERİLDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında zaman zaman yaşanan çatışmalar nedeniyle dün ara verilen ve bugün tekrar eğitime başlanan 15 okul, sınırın karşı tarafındaki çatışmaların sürmesi nedeniyle tatil edildi.

Bu okullarda eğitimlerine devam eden öğrenciler, bugün okula gittiklerini ancak çatışmalar nedeniyle öğretmenlerinin okulun tatil edildiğini aktardığını anlattı.

Özgür Suriye Ordusu'nun yaklaşık 2 hafta önce ele geçirdiği Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, zaman zaman şiddetlenen çatışmalarda seken kurşun ve şarapnel parçalarının Akçakale'de bazı noktalara isabet etmesi nedeniyle, ilçenin sınır bölgesindeki okullarda daha önce de zaman zaman eğitime ara verilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2012 Cuma 16:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?