5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye yeni hamam

Akçakale Belediyesi, 38 yıl önce yaptırdığı sıhhi hamamı yıkarak, yerine daha modern bir hamam yapma çalışmalarına başladı.

600 metrekare üzerine inşa edilecek ve 20 soyunma odası, göbek taşı, sauna ve buhar banyosu, kafeterya, danışma, 12 adet yıkanma kabin odası, 2 adet dörtlü yıkanma odası, 4 adet tuvaleti bulunan hamamın, 150 iş günü içerisinde tamamlanması amaçlanıyor.

Eski hamamın yerine daha modern ve kullanışlı bir hamam inşa edeceğini ifade eden Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay, yapacakları hamamın eskisine nazaran modern bir hamam olacağını söyledi. Akay, "Yeni hamam, daha kullanışlı ve modern olacak. İlçemiz büyüyor ve gelişiyor. Buna paralel olarak bizlerinde görevi büyüyen ve gelişen ilçemize yakışır bir banyo inşa etmektir. Yeni yapacağımız hamamın ihalesi Gaziantep İller Bankası 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak. Hamamın 20 soyunma odası, göbek taşı, sauna ve buhar banyosu, kafeterya, danışma, 12 adet yıkanma kabin odası, 2 adet dörtlü yıkanma odası, 4 adet tuvalet olacaktır. Banyomuz 600 metre kare üzerine inşa edilecektir. Hamam 150 iş günü sonra belediyemize teslim edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?