5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye yeni okul

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Akbilek Köyü'nde inşaatı biten 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılış programı bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılışa Kaymakam Şefik Aygöl, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, GAP İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Vehbi Şahbaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Akbilek İlköğretim Okulu açılışında kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, en büyük yatırımın çocuklara yapılan yatırım olduğunu kaydederek, "Çok büyük gayretler sonucu Akbilek köyümüzde ilköğretim okulu açılışı gerçekleşmiştir. Eğitim ve öğretim sadece okullarla sınırlı değil. Eğitim ve öğretim hayatın her kademesinde devem etmektedir. İstikbalimiz ve geleceğimiz olan çocuklara yatırım bizim en büyük yatırımımızdır. Bizler geleceğimiz için çocuklarımızın eğitim ve öğretimine ağırlık vermeliyiz. Bu okulumuzun yapımında ve bu safhaya getirilmesinde ilçe kaymakamımız Şefik Aygöl'e katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

Ağaçlandırmanın gerekliliği üzerinde duran GAP İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ise, bölgeyi yeşillendirmek ve dikili bir ağacımız olması açısından bölgede yaklaşık olarak 9 bin ağaç ekimine başlandığını söyledi.

İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl de, artık eğitim ve öğretimin bölgede oturduğuna işaret ederek, "Ancak eğitim ve öğretimin oturabilmesi için yöre halkının bu kurumlara sahip çıkması gerekir. Devlet olarak bu okulların açılması için milyarlarca para harcanmaktadır. Geleceğimiz için bu binalara ve eğitime sahip çıkalım. Herkesin bu konuda fedakârlık yapması gerektiğine inanıyoruz. Okulumuz şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Kaymakam Şefik Aygöl ve GAP İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Açıkgöz'e, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Vehbi Şahbaz tarafından birer plaket verildi
Daha sonra okulun açılışı gerçekleştirildi. Hizmete giren okul yetkililer tarafından gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 19:07:08
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 14:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?