5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Akçakale'ye yeni sağlık ocağı

Akçakale ilçesine bağlı Ekin Yazı Köyü’nde iki katlı sağlık ocağı temeli atıldı.

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılarak sonuçlanan sağlık ocağı, Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Öz İdaresi, Sağlık Bakanlığı ve hayırseverlerin katkıları ile yapılıyor. Akçakale ve Harran ilçelerine bağlı 30 köye hizmet verecek olan Ekin Yazı Köyü Sağlık Ocağı’nın temelini Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş tarafından atıldı. Temel atma törenine İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, Akçakale Sağlık Grup Başkanı Gökhan Vahapoğlu, daire müdürleri ve köylüler katıldı.
Temel atma töreninde kısa bir konuşma yapan, Şanlıurfa İl Sağlık İl Müdürü Hasan Demir, "Ekin Yazı sağlık ocağı yapımı için Kaymakam Muhammet Aktaş'a gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlık ocağının köyümüze hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş ise, sağlık ocağının bölgede sağlık noktasında bir rahatlatma getireceğini ifade ederek, "Köyümüze bugün iki katlı sağlık ocağı temeli atarak ve lojman tadilatını yaparak bölgenin hizmetine sunacağız. Sağlık ocağımızın faaliyete geçmesi ile bölgede yaklaşık olarak 30 köyümüze sağlık hizmeti sunacaktır. Bölgenin sağlık sorunları noktasında bir rahatlatma getireceğini umuyoruz. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sağlık ocağını temeli İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ve Akçakale Kaymakamı Muhammet Aktaş tarafından dualarla atıldı. Özel bir inşaat firması tarafından ihalesi alınan sağlık ocağının 100 gün sonra hizmete sunulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?