5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'AKIM' operasyonuna 24 tutuklama

Şanlıurfa'da abonelerin yüksek gelen elektrik faturalarını rüşvet karşılığı değiştirerek devleti yılda yaklaşık 6 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 26 kişiden 24'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Aralarında DEDAŞ'a iş yapan müteahhitlerin çalışanlarının da bulunduğu gözaltındaki 58 kişinin Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulamalarının ardından H.H.P. liderliğindeki çete üyelerinden 32'si jandarmadaki sorgularının ardından savcının talebiyle serbest bırakıldı.

Geri kalan 26 kişi ise savcının tutuklama talebiyle hakim karşısına çıktı. Hakim karşısına çıkan H.H.P., C.K., F.G., H.D., M.E., H.Ö., H.D., S.Y., M.S.Ö., A.Ç., H.Y., Y.Y., M.S.B., M.P., A.L., M.K., S.D., A.Ö., H.Ö., S.Ö., A.Ö.,
M.Ç., H.R., A.E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yaşlı olan İ.A. ve C.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakim serbest bırakılan yaşlıların sağlık durumunu göz önünde bulundurdu.


Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, organize suç örgütü kurup bazı abonelerin yüksek gelen faturalarını rüşvet karşılığı değiştirerek devleti yılda yaklaşık 6 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen bir çeteyi uzun süre yakın takibe almıştı. Jandarma 1.5 aylık teknik takibinin ardından geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa merkez, Viranşehir, Suruç, Akçakale, Hilvan, Bozova ilçeleri ile Antalya ve Kırşehir'de düzenlediği eş zamanlı "Akım" operasyonu ile H.H P. Adlı şahsın liderliğindeki 7'si DEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdürlüğü çalışanı 58 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında DEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdürlüğü ile Tahsilat ve Kaçak Takip Müdürlüğü'nde bulunan bilgisayar ile çok sayıda dosyaya el konulmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 01:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?