4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

AKP heyeti Gümüşkuşak Mahallesi'nde

AK PARTİ'NİN MAHALLE ZİYARETLERİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şanlıurfa İl Teşkilatı'nın mahalle muhtarları ziyaretleri devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta İsmail Güneş öncülüğünde ziyaret edilen Gümüşkuşak Mahallesi Muhtarı Hacı Ali İgalci'nin daha önce Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç'a da ilettiği talebi gerçekleşiyor.

Muhtar ziyaretlerinden sorumlu İsmail Güneş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Eğilmez, Yönetim Kurulu üyeleri İsa Kızılemir ve Gençlik Kollarından Metin Çadırcı'dan oluşan AK Parti heyeti, Gümüşkuşak Mahalle Muhtarı Hacı Ali İgalci'yi ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini yerinde değerlendirdi. Demokratik Açılım süreci kitabını da veren AK Parti heyeti, kitapta bulunan 30 soru ve cevaplarının iyice okunup vatandaşlara anlatılmasının herkesim tarafından faydalı olacağı belirtildi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren muhtar Hacı Ali İgalci, "Öncelikle bizlere gösterilen ilgiden dolayı AK Parti yönetimine teşekkür ediyoruz. Bundan önce böyle ziyaretler, sorunlarımızı sorup, hatta gelip yerinde görenler olmamıştı. İktidar partisi olmanız hesabıyla mahalle muhtarlarını ziyaret edip sorunlarını yerinde görmeniz ve çözüm arayışında bulunmanız sevindiricidir. Bizim mahallemizin de her mahalle gibi elektrik sorunumuz vardır. Sokak lambalarımız yetersiz. DEDAŞ yetkilileri şehir şebekesinin eski olduğunu söylüyorlar ama bir an evvel yenilenmeli. Ayrıca özellikle şehit cenaze törenlerinin yapıldığı, yada tanınmış simaların cenaze namazlarının kılınması sırasında çok kalabalık olunduğundan ve tabutun çıkarılmasında zorlanıldığından caminin dış kapısının genişletilmesini hatta dış duvarın yeniden düzenlenmesinde fayda olacağını Vali yardımcımız Yıldıray Malğaç'a da iletmiştik. Harrankapı camisi olarak da bilinen Hacı Lütfullah Camiinin mutlaka restore edilmesi ve ihate duvarının yeniden düzenlenerek kapısının genişletilmesi lazımdır. Bu konuda da sizlerin desteğinizi bekliyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Yusuf Eğilmez ve Muhtar ziyaretlerinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi İsmail Güneş ise, sorunların takipçisi olacaklarını her ne kadar Vali yardımcısına da cami konusu iletilmiş ise de resmi bir dilekçe ile Valilik ve vakıflara konunun iletilmesinde fayda olduğunu, AK Parti olarak da kendilerinin bu işin takipçisi olacaklarını söylediler.

Daha sonra görüşülen Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ise, konunun Vali yardımcısı Yıldıray Malğaç tarafından iletilikten sonra gerekli incelemeler yaptırdıklarını, mahalle muhtarının da AK Partililerin ziyareti sonrasında dilekçe ile başvurması sırasında kendisine konu ile ilgilendiklerini hatırlattı. Tüysüz, camiin restorasyon çalışmalarının 2010 yılı programına alınmış olduğunu ve kısa süre sonra çalışmalara başlanacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 10:32:00
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 11:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?