7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

AKP Milletvekili'nden basın toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, ilde birçok çalışma yapıldığını ancak, GAP'ın başkenti yakıştırmasının yapıldığı bir kent için yapılan çalışmaların halen hak ettiği seviyeye gelmediğini ifade etti. 

TBMM'nin tatile girmesiyle ilde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mahmut Kaplan, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye'nin ak yüzü olduklarını söyleyen Kaplan, "Son 3.5 yılda cumhuriyet tarihinde yapılmamış yatırımlar yapıldı. GAP'ın başkenti yakıştırmasının yapıldığı bir kent için yapılan çalışmalar maalesef halen hak ettiği seviyeye gelmemiştir. Başta hükümetin de çok büyük nem verdiği eğitim olmak üzere sanayii, tarımsal sulama, ulaştırma, köylere yönelik hizmet ve toplu konut gibi alanlarda hala birçok eksiğin olduğunun farkındayız. Eksikliklerin ağırlığını omuzlarımızda hissediyoruz ve bu eksiklikleri gidermek için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

İktidara geldiğinden bu güne kadarki süreçte önceki iktidarlardan farklı bir yönetim anlayışı içerisinde halkın refahı ve huzuru için ciddiyetle, iyi niyetle, halkın duyarlılıkları doğrultusunda ülkeyi yönettiklerini kaydeden Kaplan, iktidarları döneminde Şanlıurfa'ya çok yatırım yapıldığını aktardı. Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mahmut Kaplan, 3 yılda kentte yapılan çalışmaları şöyle sıraladı:
"Doğal gaz projesi sağlanmıştır. İlin tüm eğitim yatırımları tarafımdan bire bir takip edilmiştir. Suruç Ovası sulama projesi bitirilmek üzeredir. Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin, mayınlardan temizlenerek organik tarıma açılması projesi tarafımdan hazırlandı. Mürşitpınar Gümrük Kapısı'nın birinci sınıf ticaret kapısı olarak açılması için gerekli tüm çalışmalar yapılmıştır. Şanlıurfa merkeze Fen Lisesi yapılmıştır. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yapılmıştır. Teknik lise ve endüstri meslek lisesi inşaatı devam etmektedir. İlde birçok projenin takipçisi olup, hazır halde bekleyen projeler de hayata geçirilecektir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 16:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?