5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AKP önünde ‘Başhekim’ eylemi

ŞANLIURFA'DA

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İzzet Korkmaz'ın tayinin çıkması üzerine Şanlıurfalı vatandaşlar, "Başhekimimi istiyorum" eylemi yaptı.

AK Parti il binası önünde toplanan bir grup vatandaş, görevden alınarak başka bir yere tayini çıkarılan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi İzzet Korkmaz'ın tekrar göreve iade edilmesi için eylem yaptı. Polis ve Karakoyun İş Merkezi önünde Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemi alırken, toplanan grup dövizler açarak, "Korkmaz Göreve" ve "Korkmaz Nerede' diye sloganlar attı. Daha sonra 6 kişilik bir grup, AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür'ün yanına giderek sorunlarını dile getirdi. Grup adına bir konuşma yapan Müslüm Azizoğlu, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor İzzet Korkmaz'ın, görevden alındığını belirterek, "Biz Şanlıurfalılar olarak bunu kabul etmiyoruz. Bazı sendikalar tarafından AK Parti'nin yönlendirmeleri sonucu başhekimin görevden alındığı duyumunu aldık. Bunu kabul etmiyoruz. AK Parti'den rahatlatıcı bir açıklama bekliyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür ise, "Başhekimimiz görevden alınması ile ilgili olarak gelen heyetle görüşme yapacağız. Görevden alınmasının bizimle bir ilgisi yoktur. Görevden almak bizim tasarrufumuz altında değildir. Bakanlığımız bu işlemi yapmıştır, bize de bir şey sormamıştır. Görüşümüz sorulmamıştır. Gönül ister ki, halkın görüşleri dikkate alınmasıdır. Sağduyulu davranılarak işlemlerin yapılmasından yanayız. Gelen heyet ile görüşüp değerlendireceğiz" diye konuştu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ŞANLIURFA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:30:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 19:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?