5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AKP Şanlıurfa'da muhtarlarla buluştu

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, il merkezindeki mahalle muhtarları ile istişare toplantısı yaptı. 

Urfa Sofrası'nda düzenlenen istişare toplantısına; AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak, parti yönetimi kurulu üyeleri ile il merkezindeki 68 mahallenin muhtarı katıldı. Akşam yemeği eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda, muhtarlarla mahalle sorunları ile kentin sorunları konuşuldu. Yerel seçimler öncesinde kentin sorunlarına çözüm noktasında muhtarlarla fikir alışverişinde bulunan AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde varolan sorunların çözüme kavuşturulması için belirlenmesi gerektiğine işaret etti. 

Yemek öncesinde muhtarlarla tek tek selamlaşan AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerde önemli yeri olan muhtarlarla bir arada sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bir şehrin tüm mahalle muhtarlarını, şehrin meselelerini konuşmak üzere bir arada görmek beni mutlu etti. Biz, yerel yönetimlerin en önemli ayağının muhtarlar olduğunu düşünüyoruz. Muhtarlar hem devleti, hem de halkı aynı makamda temsil ediyor. Muhtarlar, yaşadıkları mahallelerdeki sorun ve sıkıntıları bilen kişilerdir. Bu açıdan muhtar ve muhtarlıkları önemsememiz gerekiyor" dedi. 

Daha sonra konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç ise, Şanlıurfa'da büyük bir değişim beklentisi olduğunu ifade ederek, "Biz bu değişime mahalle ayağında muhtarlarımızla başlamak istedik. Belediye Başkan Adayımız Mehmet Oymak ve muhtarlarımızla yaptığımız bu toplantıda neler yapabileceğimizi görüşmek istedik. Türkiye'nin birçok ilinde sayısız projeler gerçekleşti. Yine komşumuz Gaziantep'te 60 proje hayata geçirildi. AK Parti'nin diğer illerde yaptığı değişimi Urfa'da yapamadık. 5 yılda Urfa için gerekli değişimi yapamadık. Bundan dolayı özür diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 11:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?