5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'AKP treninden inmedik, itildik!'

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü beldesinde Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Nihat Çiftçi, 29 Mart seçimleri için projelerini anlattı. Çiftçi, AK Parti saflarında 9 yıl hizmet ettiğini ancak partinin treninden inmediğini, itildiğini söyledi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde 9 yıl boyunca AK Parti saflarında yer alan ve 29 Mart seçimleri için Beldede AK Parti Belediye Başkan aday adayı süreci sonrasında ismi aday olarak açıklanmayan Nihat Çiftçi, belediye hizmetleri için "Ben varım" diyerek, bağımsız aday olarak çalışmalarına başladı.

Gazetecilerle birlikte bugün bir araya gelen Çiftçi, projelerini anlattı. Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nihat Çiftçi, 4 Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte hizmet için yola devam kararı aldıklarını belirterek, "Seçimlere az bir süre kaldı. Karaköprü beldesinde seçim çalışmaları demokratik bir hava içerisinde geçtiğini görüyoruz. Her yer renklenmiş. Hem siyaset hem de kültürel değerler açısından siyasette rekabet esastır. Şahıslar tek başına hiç bir şey yapamaz. Bunlar ekiple olur ve ekiple çalışmalar devam eder. Her adayın kendine göre çabası vardır. Belde ve Bölge küçüktür. Her gün herkesle yüz yüze görüşmek mümkündür. Dürüst ve şeffaf bir yönetim için, sistemli bir imar planı için, Karaköprü'ye projelerin gelmesi için, Karaköprü'nün güvenli bir belde olması için, Karaköprü'nün cazibe merkezi olması için, Çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınları için, Yemyeşil, çağdaş ve temiz bir Karaköprü için aday oldum. Bu kararı verirken, belde halkına danıştık ve ekibimizle yola devam dedik. Amacımız güzel ve yaşanılır Karaköprü oluşturmaktır" dedi.

Bu arada, İHA muhabirinin "Eğer bağımsız ekibinizle birlikte Belediye Başkanı seçilir iseniz, başka partiye geçer misiniz?" sorusunu cevaplayan Çiftçi, "Bu soru ile sık sık karşılaşıyorum. Ben 9 yıl boyunca AK Parti saflarında yer aldım. Biz AK Parti treninden inmedik ki, itildik. Ama şimdi doğrulmaya çalışıyoruz. Gelecek için bir şey demek yanlış olur. Çünkü ben seçilir isem bağımsız olarak seçileceğim. Başka partiye geçmem için bana oy veren belde halkının görüşlerin önemlidir. Halkın ortak düşüncesi çok önemli ve ona göre hareket ederiz. Eğer halk uygun görürse başka partiye geçmemi, bu da 1 yıl mı, 5 yıl mı olur bir şey diyemem" ifadesini kullandı.

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nihat Çiftçi, Karöküprü beldesinin Şanlıurfa için büyük bir önemi olduğunu kaydederek, "Kültürel, ekonomik ve şehir olarak Şanlıurfa ile birleşmiş durumdayız. Bu nedenle Şanlıurfa kamuoyundan destek bekliyorum. Amacımız kaliteli bir hizmet getirmektir. Karaköprü beldesinde 6 siyasi parti 2 Bağımsız Belediye Başkan Adayı mücadele ediyor. Bizim oy pusulasındaki yerimiz siyasi partilerin bittiği yerde yer alıyoruz. Daha önce AK Parti'ye oyunuzu verin derdik. Şimdi ise AK Parti'nin hemen yanındaki Bağımsız olan Nihat Çiftçi'ye oyunuzu verin diyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?