5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AKP'li adaydan kebap ziyafeti

Şanlıurfa merkeze bağlı Konuklu beldesinde 230 aşiret reisi bir araya gelerek Belediye Başkanı Halaf Yıldız'ın vermiş olduğu kebap ziyafetine katıldı.

Konuklu beldesinin AK Partili Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halaf Yıldız, seçmenlerine ve aşiret reislerine restoran yerine evinde kebap ziyafeti verdi.
Yakalaşan 29 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin bir çok bölgesinde bulunan Belediye Başkan Adayları ilginç uygulamalar yaparak kendini gündeme getirirken, Konuklu Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Halaf Yıldız, alışılagelmiş bir uygulamaya imza attı. Yıldız, beldede bulunan 20 aşiret reisini ve aşirete mensup yaklaşık bin kişiyi kendi evinde bir araya getirerek kebap ziyafeti verdi.

Şanlıurfa'nın meşhur ustaları ve hünerli elleri ile etleri şişlere saplarken, bir yandan da Şanlıurfa'nın meşhur isotunu mangalda közledi. Geçmiş yıllarda Adana'da bir belediye başkanı, da 4 metrelik kebap hazırlayarak milletvekili adaylarına ikram etmişti. Kaşıkları ve ekmeği kendi elleriyle aşiret reislerine dağıtan Yıldız, bu yıl seçimleri kazanması alinde üçüncü dönem belediye başkanlığı yapacağını söyledi.

Beldede ve beldeye bağlı bulunan köylerde 20 aşiret mensubunun kebap ziyafetinde bulunduğunu belirten Yıldız, "İki dönem Konuklu halkı beni belediye başkanı olarak seçti. Bu üçüncü dönemdir. Konuklu beldesinin yüzde 90'ı bugün burada toplanmıştır. Arkadaşlar sayesinde üçüncü dönemi kazanacağız. Bu yemekte 20 aşiretten bin kişi bulunuyor" dedi.

Yemeğe katılan aşiret mensupları ise, "Seçimlerde başkanımıza destek için burada bulunuyoruz. Başkanın verdiği ziyafet çok güzeldir. AK Parti'ye destek için buradayız. Başkan bize kebap ikram etti. Tatlı da getirecek. Yıldız büyük hizmetler yaptı. Hizmetlerin devamını diliyoruz. Dolayısıyla hizmet halka gitmiş ise sandığı yansıyacaktır. Başkanımızı destekliyoruz" dediler.

Beldede bulunan geniş avlulu bir evin bahçesinde tabaklarını kebap, domates ve Urfa isotu ile süsleyen hünerli eller, hummalı bir çalışma içerisinde davetlilere saatlerce hizmet etti. Beldede bulunan evin 5 odasında yaklaşık bin kişiye sofra açan Belediye Başkanı Halaf Yıldız, konukları ile tek tek ilgilendi. Şanlıurfa'nın usta ellerinden yapılan kebapları dürümleyerek yiyen aşiret reisleri Başkan'a bu dönemde destek vereceklerini ve kendisini üçüncü dönem Belediye Başkanı yapacakları sözünü verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 09:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?