5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AKP'li kadınlar oy peşinde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa İl Kadın Kolları, mahalle toplantıları düzenleyerek ev hanımlarına iktidarın icraatlarını anlattı.

AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak'ın eşi Nuray Oymak ve beraberindeki AK Parti'li kadınlar, Şanlıurfa'da gerek varoşlarda ve gerekse merkez mahallelerde toplantılar düzenleyerek, bayanlara AK Parti'nin icraatları anlatıldı.

Mahalle gezilerine AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak, eşi Nuray Oymak, Belediye Meclis Üyesi Adayı Perihan Bozdağ ve AK Parti Gençlik Kolları Üyesi Gazeteci Bihter Can Çavuşoğlu ile çok sayıda AK Parti'li kadın katıldı.
Mahalle toplantılarında, 6 yıllık AK Parti hükümetinin çok büyük başarılara imza attığını anlatan ve aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi olan Nuray Oymak, zaman zaman yolda geçen erkeklere işsizliği nasıl çözeceğini ve çözümün de AK Parti iktidarı olduğunu söylüyor. Şanlıurfa'nın Eyyübiye Mahallesi'nde yoldan geçen erkeklere, AK Parti'nin çalışmalarını anlatan bayan Oymak, güçlü yeteneği ile erkekleri ikna ediyor. Şanlıurfa'da zaman zaman eşi Mehmet Oymak ile birlikte mahalle gezileri düzenleyen Nuray Oymak, kadınlardan büyük alkış aldı.

"AK Parti iktidarının yaptığı hizmetleri halka anlatma yönünde eksiklik görmemiz üzerine mahalle toplantılarıyla bu hizmetleri duyurma kararı aldık" diyen Nuray Oymak, "Ev ev dolaşarak hükümetin icraatlarını Şanlıurfalı hanımlara anlatıyoruz. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere herkes tüm güçlerini ortaya koyarak gece gündüz çalışıp ülkemizi düzlüğe çıkarmak ve halkın sorunlarına çare olmak için gayret sarf ediyor. Biz de ilde bu çalışmaları anlatarak Başbakan'a Şanlıurfa'da destek sağlamaya çalışacağız. Hükümetin eğitim, sağlık, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayla ilgili icraatlarını dinleyen, halkın AK Parti'ye olan sevgi ve teveccühlerinin artarak devam edeceğine inanıyoruz" dedi.

"Kadınlar seçimlerde bile kocasının fikirlerini almadan oy kullanamıyor"  düşüncesini kafasından silen Eyyübiye semtindeki kadınlar ise, AK Parti'ye destek vereceklerini söyledi. Gittiği ev toplantılarında kadınlara "Başbakanın selamını size getirdim" diyen Nuray Oymak, "Ankara'dan yeni geldim. Gerçekten Başbakanımız Urfa'ya büyük sevgi duyuyor. Sizin sevginize layık olmaya çalışıyor. Allah onun gücüne güç katsın. AK Parti'nin ışığını söndürmeyeceğiz. Bu ampul sürekli aydınlatacak. Başbakanımıza Urfa'nın gücünü göstereceğiz. Çünkü bizler şahıslara çalışmıyoruz. Ahmet, Mehmet hiç önemli değil. Bizler Başbakanımız ve partimiz için çalışıyoruz. İnsanlar bir vasıtadır, araçtır. Kalıcı olan AK Parti'nin iktidarıdır. Bizim sorunlarımız kilit taşları ve çamur muydu? Bizim en büyük sorumuz işsizliktir. Büyük bir kitle işsizdir. Her evin bir işsizi var. Kocası, damadı ve oğlu işsizdir. Bizim en büyük derdimiz işsizlik. Peki ne yapıyorlardı bu işsizlerimiz? Günlük bir iş bulursa gidip çalışıyorlar. Ya da başka memleketlere gidip gurbette çalışıyor. Çünkü kışı biraz daha rahat geçirmesi içindir. Neden annesini, babasını bıraksın. Urfa'ya iş kaynaklarının gelmesi gerek. Gaziantep de AK Parti Belediyesi'dir. Başbakan orada bir çok tekstil fabrikaları açtı. Başbakan Urfa'da bir tekstil ve hiç bir fabrika açmadı. Çünkü mevcut Belediye Başkanın eksikliğiydi. Bu işsizliğin önüne geçecek olan belediye başkanıdır. Erkek ne yapsın? 500 TL ile 10 kişiye bakıyor" diye konuştu.

AK Parti'nin kadınlara yönelik olan Mikro kredi projesini de anlatan Oymak, her kadının para kazanma imkanı bulacağını söyledi. Şartlı nakit transferi, özürlü, kira yardımı, işsizlik maaşı her konuda sorunlara hükümetin yardımcı olacağını ve destek çıkacağını aktaran Nuray Oymak, "Kadılarımızın sesi artık çıkıyor. Maalesef kadının sesi arttı ve kuvvetlendi. Başbakanın kadınlara önem veriyor. Her kadın hakkını aramalıdır" dedi.

Ev toplantılarında konuşan bayan Oymak'ın konuşması sık sık zılgıtlarla kesiliyor. Oymak gerek seçim öncesi ve gerekse seçim sonrasında da her zaman için kadınların yanında olacağını belirtti. Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak da gerek Başbakan'a ve gerekse eşine destek olarak mahalle toplantılarına katılıyor.

Mahalle toplantılarında işsizliğin önüne geçileceğini kaydeden Mehmet Oymak, "İşsizlik bizim en büyük derdimiz. Bunun çaresi de GAP'tır. GAP 20 senede bitirilecekti. Başbakanımız işsizlik bitsin diye GAP'ı bitirmek için kolları sıvadı ve 5 senede bitirecek sözünü verdi. Bunun 1 yılı gitti, 4 yılı kaldı. GAP için 13 milyar dolar ayrıldı. Mutlaka tamamlanacak.Tamamlanması halinde Harran Ovasına ve başka şehirlere kimse çalışmaya gitmeyecek. Herkes bu bölgede iş alanı bulacak. Başka bölgelerden buralara çalışmaya gelecek işçiler olacak. Urfa'da fabrikalar açılacak. İnşaatın önü açılacak. Uydu kentler yapılacak" dedi.

Bu arada, Belediye Başkan Adayı Mehmet Oymak'a destek toplantılarını katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Emin Önen, Suruç sulama projesi için devletin 1. 1 milyar dolar parayı şu an Suruç'a yatırdığını söyledi. Önen, Suruç projesinin tamamlanmasıyla 3 yıl sonra Suruç'un suya kavuşacağı müjdesini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 15:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?