3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

AKP'li üyeler birbirine girdi

Şanlıurfa İl Genel Meclisi toplantısında aralarında tartışma çıkan AK Partili iki üye birbirine pet şişe fırlattı.

Olay, İl Genel Meclisi'nin Özel İdare toplantı salonunda yaptığı oturumda meydana geldi. Yeni yıl nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimleri için toplanan mecliste, üyeler merkez ve 9 ilçenin üyelerini oy birliği ile belirledi.

Mecliste son olarak Siverek İlçesi mütevelli heyeti için 2 ismin seçilmesi için görüşmeler başladı. AK Parti grubu adına Siverekli olan il genel meclis üyesi Mahmut Yıldırım 2 isim önerirken, diğer partiler de uzlaştıkları farklı bir ismin seçilmesi için önerge verdi. 3 isimden 2'sinin belirlenmesi için seçimlere geçilmesi beklenirken, AK Parti'li üyelerden Necmettin Sağlam, grup adına isim önerisinde bulunan Mahmut Yıldırım'ın önünde bulunan kağıtları sorarak, "sen tüm üyeler adına kendi önerdiğin isimleri yazıp oy kullanmak istiyorsun, bu doğru değil" dedi. Bunun üzerine AK Parti'li iki üye arasında tartışma çıktı.

Tartışma sırasında ayakta duran Sağlam, sırada oturan Yıldırım'ın yanına gitti ve önünde duran kağıtlara bakmak istedi. Ancak Yıldırım önündeki kağıtları cebine koyarak Sağlam'ın görmesini engelledi. Bunun üzerine iki meclis üyesi arasında yaşanan sözlü tartışma diğer üyelerin araya girmesiyle önlendi ve Sağlam uzaklaştırıldı. Ancak devam eden tartışma sırasında öfkelenen Sağlam yeniden sıraya gitti ve masada bulunan pet şişeyi alarak Yıldırım'a fırlattı.

Buna öfkelenen Yıldırım da masadaki diğer pet şişe ve bardağı Sağlam'a fırlatarak karşılık verdi. Gerginlik, meclis üyelerinin araya girmesiyle sonlandırıldı. Yaşananların ardından oturuma ara veren İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li Başkanı Mustafa Yavuz, meclis üyeleri Yıldırım ve Sağlam'ı alarak odasına götürdü. Her iki üye de yapılan görüşmenin ardından yeniden geldikleri toplantı salonunda, oluşan gerginlikten dolayı meclis üyelerinden özür diledi.


 

...
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 17:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?