5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Al ailesi yardım bekliyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Evrenpaşa köyünde ikamet eden 5 çocuk babası Özbekistan asıllı Afgan Abdulgafur Al, maddi durumunun çok kötü olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

1980 yılında Afganistan savaşından kaçarak Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından yerleştirilen Abdulgafur Al, "Afganistan'da huzur ortamının olmayışı nedeniyle, ağabeyim ve annenim Ceylanpınar ilçesinde ikamet etmeleri dolayısıyla 1990 yılında Ceylanpınar ilçesi Evrenpaşa köyüne göç etmek zorunda kaldım. Evrenpaşa köyünde kendi imkanlarım ile yapmış olduğum kerpiç bir evde yaşıyorum. Eşimin 6 yıldır sinir hastası olması nedeniyle evin bütün işlerini yapmak
zorunda kalıyorum. İstanbul'dan borç ile aldığım deri ürünlerini satarak evimin geçimini sağlamaya çalışıyorum ve yapmış olduğum bu iş evimin geçimini sağlamaya yetmiyor. Bir gün çalışmadığım veya satış yapamadığım gün aç kalıyoruz. Evimde yakacak kömürüm ve odunum da yok. Komşuların bana vermiş oldukları yakacakla ısınmaya çalışıyoruz. İnsanlar beni yanlış anlamasınlar, ben duygu sömürüsü yapmıyorum. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. Duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 11:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?