5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ali Baba Şenlikleri iptal

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Belediyesi tarafından 18 Ekim 2008 tarihinde düzenlenecek olan Ali Baba Şenlikleri iptal oldu.

AK Parti Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel'in çağrısı üzerine gündem dışı toplanan belediye meclis üyeleri Ömer Demir, Hasan Erik, Mustafa Koç, Abdurrezzak Yeşil, Suphi Mızrak, Latif Kolsuzoğlu, Mehmet Gök, Halil Çiftçi, yaşanan terör olaylarını kınadılar.

Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, yaptığı açıklamada, "3 Ekim 2008 günü Hakkari'de Aktütün Sınır Karakolunda güvenliği sağlamakla görevli Mehmetçiklerimize ve Diyarbakır’da dün polislere yapılan bölücü terör örgütü saldırısı sırasında 23 şehit verdik. Acımız derin, üzüntümüz sonsuzdur. Birlik ve beraberliğimizi ülke bütünlüğünü ve geleceğimizi hedef alan menfur saldırı yok edilmeye mahkumdur. Karaköprü Belediyesi Meclisi olarak yaşanan terör saldırılarını nefretle kınar, acılarını yüreklerimizde duyduğumuz vatan uğruna şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Polis Teşkilatına başsağlığı dileriz" dedi.

Öte yandan, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 18 Ekim 2008 tarihinde hazırlıkları tamamlanan Ali Baba Şenlikleri kapsamında düzenlenen Mehmet Özbek, Abdurrahman Kızılay konseri ve sünnet şöleninin yaşanan terör olaylarının ardından programlar iptal edilirken, 19 Ekim 2008 sabahı sadece yöresel tirit hayratının verileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?