7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Alman ARD televizyonu Şanlıurfa'da

Almanya'da yayın yapan ARD Televizyonu'nun kültür programı Titel-Thesen-Temperamente ekibi, Göbekliepe ile ilgili bir program çekimi için Şanlıurfa'ya geldi. 

Alman Arkeoloji Enstitüsü (DAI) ve Urfa Müzesi'nin ortaklaşa projesi olarak Alman Kazı Başkanı Dr. Klaus Schmidt yönetiminde yürütülen kazı çalışmaları ve kentle ilgili çekimler için Şanlıurfa'ya gelen ARD Televizyonu ekibi, bu kapsamda Şanlıurfa Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe ile görüşen çekim ekibi, Göbeklitepe kazılarıyla ilgili bilgi aldı. ARD Televizyonu'na demeç veren Yücetepe, "Alman ARD Televizyonu Göbeklitepe ve kentimizin turizm sektöründeki yeri konusunda Şanlıurfa Belediyesi'nin görüşlerini almak üzere bizleri ziyaret etti. Göbeklitepe'nin önemi konusunda ve sürdürülen kazılar hakkında gerekli mülakatı yaptık. Göbeklitepe'nin Şanlıurfa'ya getirdiği heyecanı konuştuk. Göbeklitepe, dünya tarihini ve insanlığın geçmişini değiştiren bir bulgu. Göbeklitepe'nin bulunduğu mekan olan Şanlıurfa'da bulunmak ayrıca bir gururdur. Kentimizin Alman medyasında tanıtımı noktasında faydalı bir görüşme olduğuna inanıyorum" dedi. 

Göbeklitepe'de çekilen programın, 3 Aralık 2006 Çarşamba günü ARD Televizyonu'nda Türkiye saatiyle 00.00'te yayına gireceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 16:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?