5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Alman arkeolog öğretmen oldu

Dünyanın en eski tapınaklarının bulunduğu Göbeklitepe kazılarının başkanı olan Prof. Dr. Klaus Schmidt Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde üç hafta süreyle ders vermeye başladı.

Şanlıurfa Göbeklitepe'de 1995 yılından beri kazı çalışmalarını sürdüren Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt ve ekibi her yıl yeni buluntuları ve taş devrinden yeni bilgileri gün ışığına çıkarmaya devam ederken, bu yeteneklerini de şimdileri öğrencilerine aktarıyor.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümüne ilk kez 2009-2010 öğrenim yılında öğrenci alımına başlanılmasının ardından, Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mehmet Önal ile birlikte programı oluşturduklarını belirten Klaus Schmidt, öneriyi memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Klaus Schmidt tarafından Arkeoloji bölümünde verilen derslere katılan öğrenciler, Alman hocayı dikkatli bir şekilde dinlerken, Klaus Schmidt'in Türk asıllı eşi Çiğdem Köksal Schmidt ise tercümanlık yapıyor. 'Yakındoğu neolitik dönemi' ana başlığını taşıyan dersler, cuma günleri veriliyor.

Öğrencilerine ilk dersini veren Klaus Schmidt, "Harran Üniversitesi'nde 3 haftalık programa başladım. Bu durumdan çok mutluyum. Uzmanlık alanım olan 'neolitik dönemi' konusunda öğrencileri bilgilendirmekten oldukça mutluyum. Bugünkü ilk dersimde özellikle araştırma tarihine değindim. Neolitik döneminin keşfedilişini ve bulunuşu ile ilgili bilgiler verdim. Filistin'deki kazılardan, 1950'li kazılardan bahsettim. Ben Almanya'da Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsünde (DAI) 3 yıldır Prof olarak görev yapıyorum.10 yıldır da aynı Üniversitede Doçentlik de yaptım. Genç öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu oldum. Onlar da beni ilgi ile dinlediler" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 11:01:01
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 11:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?