5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Alperenler dağa çıktı

ALPERENLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA TEPKİ

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Şanlıurfa Şubesi üyeleri, Kandil ve Mahmur kampında Habur sınır kapısını kullanarak Türkiye'ye giriş yapan 34 PKK'lıya tepki olarak dağa çıktı.

Şanlıurfa'nın Germiş köyü yakınlarında dağa çıkan Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Özgür Kamacı ve beraberindeki 15 kişi, 2 gün boyunca dağda kalarak PKK'lıra karşı gönderme yapıp eylem yapacak. Burada bir basın açıklaması yapan Alperen Ocakları üyesi Hanifi Gökçe, son günlerde ülkede gelişen olaylara karşı temsili Şanlıurfa Alperen Ocakları olarak dağa çıktıklarını belirtti.

Kamacı, "Bu topraklarda binlerce yıllık birliktelikleriyle ve kardeşlikleriyle kanı kanına, huyu huyuna, kültürü kültürüne karışmış, Allah'ı bir, kitabı bir, kıblesi bir, tarihi bir, bayrağı bir, devleti bir olan aziz bir milletiz. Bu mukaddes vatan ve bayrak için bu topraklarda şehit düşerek ülkeye kanlarıyla can veren aziz şehitlerimiz ile gazilerimizle dalga geçercesine terörist, bölücü, vatan haini kişilerin ellerini kollarını sallayarak hak etmek için her şeyi yaptıkları yüce vatanımıza özgürce geri dönmeleri kabul edilemez bir siyasi hatadır. Gaflet, delalet ve hatta haya içinde bulunan iktidar sahipleri, sizlere sesleniyoruz. Geleceğin fidanlarını bu bayrak ve vatanın bütünlüğü için toprağa gömen gözü yaşlı anneler, babalar, dul kalan eşlerin, yetim bırakılan çocukların, beşikteki kurşunlanan bebeklerin, yakılıp yıkılan köylerin, şehit edilen öğretmenlerin, doktorların sorumlusu olan bu terörist canileri hangi adalet, hangi vicdan affeder. Bu topraklar kanla kuruldu, kanla korundu. İhaneti yapan pis ellerinizi şehit kanlarında yıkamayın. Tepkimiz aziz milletimizin bir parçası olan Kürt kardeşlerimize değildir. Tepkimiz, Kürt milliyetçiliği adı altında kapitalist Amerika, emperyalist Avrupa Birliği, Siyonist İsrail, komünist Rusya'nın maşası olan PKK terör örgütüne ve onlarla ikinci bir Sevr anlaşmasına oturan ihanete ortak olan beceriksizleredir. Bu eylem, Şanlıurfa Alperen Ocakların demokratik son eylemidir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından 15 kişilik grup mağara içinde halı sererek eylemini başlattı. Dağın tepesine bir Türk Bayrağı ve Alperen Ocaklarının temsili Bayrağı altında oturan Alperenlerin eylemi 2 gün sürecek. Alperenler daha sonra PKK'lılar gibi temsili olarak dağdan inecek.

ALPERENLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA TEPKİ
ALPERENLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA TEPKİ
ALPERENLERDEN DAĞDAN İNEN PKK'LILARA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 14:00:05
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 14:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?