2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Altın değerinde tesbihler

Şanlıurfa’da kent merkezinde özellikle erkeklerin önem verdiği aksesuarların başında gelen tesbihlerin fiyatları dudak uçuklatıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen fildişi, oltu taşı, katelin, kuka, deve kemiği ve kaplumbağa kabuğu gibi maddeler atölyelerde saatlerce süren çalışmalar sonucunda tesbih haline getiriliyor. Çeşitli zımpara, torna ve çarkla işlenen tespihler 300 TL ile 2 bin TL arasında satışa sunuluyor. Daha çok sipariş alınıp toplu hazırlanan tespihlere Şanlıurfa’da özellikle erkekler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye'de tesbih üretiminin başında Şanlıurfa'nın geldiğini belirten Tespih imalatçısı Yusuf Eroğlu, “Kentimizde bulunan 25 atölyede Türkiye’nin tesbih ihtiyacının yarısından fazlası karşılanıyor. Tesbihleri aldığımız hammaddelerden yapmaya çalışırken büyük dikkat ve özen gösteriyoruz. Çünkü bu maddeler kolay elimize geçmiyor. Bazı hammaddeleri bulmak bazen aylar bazen yıllar bile sürüyor. Biz burada kehribar, Osmanlı bağası, bağa, Erzurum tespihi ve katalin gibi birçok tespihi yapıyoruz. Genelde dışarıdan sipariş gelince yapıyoruz. Burada da Gümrük Hanı veya Balıklıgöl’ün içerisinde bulunan gümüşçüler bu tespihlerden sipariş veriyor. Onun dışında Türkiye’deki çeşitli şehirlere ve dünyanın bazı yerlerine de satıyoruz” açıklamasını yaptı. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2013 Perşembe 10:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?