5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Altın Sofra ödülleri verildi

3. Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Altın Sofra İyilik Ödülleri sahiplerini buldu..

Ekonomik, sosyal ve benzer koşullara sahip dezavantajlı grupların varlığına dikkat çeken Vali Yusuf Yavaşcan, neredeyse insanlık tarihi kadar eski olan "Olmayana Verme" anlayışı geleneğinin son zamanlarda uluslararası arenada devletlerarası yaşanan gelişmeler nedeniyle eksen değiştirdiğini belirtti.

Kentleşme ve modernleşme kapsamında yaşanan spesifik problemlerin sosyal yaşamda değişimler yaşanmasına neden olduğuna işaret eden Yavaşcan, paradigmatik değişimlerin insan onuruna yakışmayan asalaklaşma ve tembellik psikolojisinin elimine edilmesi için yardım faaliyetleri ile bunun önlenebileceğini söyledi. Vali Yavaşcan, "Balık tutmayı öğretmek" şeklinde bilinen geleneksel anlayışın, bu olumsuzlukların aşılmasında faydalı olacağını bildirdi. Yavaşcan, geleneğimizde sağ elin verdiğini sol el bilmez anlayışının benimsendiğinin altını çizerek, toplumda rol model olan kişilerin sarf ettikler eforların toplumsal zeminde ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Yavaşcan'ın konuşmasının ardından Altın Sofra İyilik Ödülleri ve Altın Sofra Jüri Özel ödülleri, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Yusuf Yavaşcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Eyüp Cenap Gürpınar, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri, Sabahattin Cevheri, Ramazan Başak, Emin Önen ve Müfit Yetkin ile etkinliklere katılan Filistin, Japonya, İsrail ve İsviçre Büyükelçileri verdi.

Öte yandan, 3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları ile aralarında geçtiğimiz dönemlerde gerginlik yaşanan iki ülke İsrail ile Filistin büyükelçilerini aynı ortamda yan yana getirdi. Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ile İsrail Büyükelçisi Gabyy Levy, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Altın Sofra İyilik ödülleri törenin, iki büyük elçinin sıcak diyalog kurmasını sağladı.
Yan yana oturan Maruf ve Levy ile diğer büyük elçiler Japonya ve İsviçre Büyük elçilerine mırra takımı hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?