5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Amatör lig bu hafta başlıyor

2008-2009 Amatör Futbol Ligi bu hafta yapılacak karşılaşmalarla start alacak.

Yıllarca yaşanan saha yetersizliğinin bu yılda devam etmesi ile birçok karşılaşmaların Haleplibahçe stadındaki toprak sahada oynanacağı öğrenildi.

Şanlıurfa Amatör Ligi bu hafta Cumartesi günü yapılacak karşılaşmalarla birlikte sezonu açıyor. Sezonun ilk müsabakası Başakspor-Suruç Belediyespor karşılaşması ile Viranşehir'de yine eş zamanlı olarak Ceylanpınar TİGEM-Karaköprü Belediyespor karşılaşması ile Ceylanpınar'da oynanacak.

Sezon öncesi bir açıklama yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Ahmet Akarslan, saha sorununa dikkat çekerek yetkililere seslendi. Akarslan, "Amatör spor futbol ligi Süper Amatör ve U-15 Ligi olarak bu hafta oynanacak maçlarla lige başlayacağız. Şanlıurfa'da bulunan takım sayısı alt yapı kategorileri ile beraber 86 takım olarak bulunmaktadır. Ne yazık ki halen saha sorunumuz devam etmektedir. Maçlarımızı Yenice'de bulunan 1 No'lu ve 2 No'lu sahaların yanı sıra saha yetersizliğinden dolayı Haleplibahçe'de bulunan toprak sahada oynatacağız. Saha yetersizliğinden dolayı amatör futbol ligimiz bu yılda sancılı başlamaktadır. Yetkililerden ASKF yönetim kurulu olarak duyarlılık beklemekteyiz. Bu hafta başlayacak ligimiz Süper Amatörde deplasmanlı 10 takım, U-15 Ligi ise merkezde 8 takım ile oynanacak. Müsabakalarımızın fair play çerçevesinde geçmesini diliyor, tüm takımlarımıza yönetim olarak başarılar dileriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 11:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet cengiz kaplan IP: 85.103.242.xxx Tarih : 13.11.2008 14:05:14

yeni sezonda tüm takımlara başarılardilerim bursadan yazıyorum bende urfalıyım akçakale dogumluyum viranşehirdeyıllarca top oynadım beim sorunum şu elimizde halk egitimden almış oldugumuz 100saat masörlük serfitikamız var keza ilk yardım serfitikamız var geçmiş yıllarda sahalara gire biliyorduk busene giremiyoruz eskiden ilk okul mezunları ehliyet alıyordu ama şimdi alamıyorlar ama almış oldukları ehliyetide devlet geri almıyor neden kazanılmış hak geri alınmaz şimdi soruyorum sizlere acaba ş.urfada amatördede böylemi içimizdeki amatör sevgisini silmeye çalışıyorlar süper amatörde GÜRSU BELEDİYE SPORDA MASÖRÜM federasyon bu konuyla ilgilenmeli bizler maaşımızı külüpten alıyoruz federasyondan tek isteyimiz bizlerin sahalara girebilmesi en azından sahalarda ilk yardımı bizler yapmaya çalışı yoruz ama sahaların en büyük ve en önemli eksiklerinden birisi saglıktır herkese başarılar dilerim canım kadar sevdiyim ŞANLI URFASPORA VE ŞANLI URFA BELEDİYESPORA BAŞARILAR DİLERİM 63 mehmet cengiz kaplan