5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Ana Kız Okula' projesi başladı

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte "Ana kız okula" projesine start veriyor.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Şanlıurfa genelinde 250 bin kişinin okuma-yazma bilmediğini tespit etti. Proje kapsamında 250 bin kişiye 3 yılda okuma-yazma öğretilecek. İlçe ve köylerinde okuma-yazma bilmeyenlere okuma alışkanlığı kazandırılacak.

Şanlıurfa Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Ana kız okula" projesi hayata geçirildi. 3 yıl sürecek projede, Şanlıurfa'nın ilçe ve köylerinde yaşayan ana ve kızlara okuma-yazma öğretilecek.

Yetkililer, Şanlıurfa'da 250 bin okur yazma bilmeyen kişinin tespit edildiğini belirterek, bunun 170 bin kişinin kadın olduğunu belirtti. İlçe ve köylerin nüfus oranına göre, 250 bin kişinin 3 yılda okuma-yazmayı öğreneceği bildirildi. Okuma-yazma bilmeyenlerin yanı sıra resmi nikahı olmayan ailelerin de bu proje sayesinde tespit edildiğini kaydeden yetkililer, nikahsız ailelerin de nikahlarının kıyılacağını kaydetti. Yetkililer, 1 ve 2. kademe okuma-yazma kurslarında başarı gösteren öğrencilere Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından çekilen kura sonucu çeşitli hediyeler de verecek. Çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi gibi bir çok büyük ve küçük ev aletlerinin verileceğini hatırlatan yetkililer, amaçlarının Şanlıurfa genelinde okuma-yazma bilmeyen kimselerin kalmaması olduğunu söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 17:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?