5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Anadoulu Lisesi Macaristan yolcusu

Şanlıurfa GAP Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme (Life Long Learning) Programı dahilinde olan Comenius Okul Ortaklıkları (Comenius School Projects) 2008 teklif çağrısına "A World of Differences" (Farklılıklar Dünyası) isimli projesiyle başvuru yaptı.

Okulun projesi hem Türk hem de Avrupa Ulusal Ajansları tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu uygun bulundu ve kabul edildi. Proje süresinin ise 2 yıl olduğu belirtildi. GAP Anadolu Lisesi "Farklılıklar Dünyası" isimli projede ortak (partner) okul olup, projenin koordinatörlüğünü İspanyol okul yürütüyor. Projede ayrıca Alman, Macar ve İngiliz okullar ortak olarak yer alıyor. Proje ziyaretleri kapsamında GAP Anadolu Lisesi ilk yurtdışı ziyaretini 24 Kasım- 02 Aralık 2008 tarihleri arasında Macaristan'ın Tiszafued şehrine gerçekleştireceği bildirildi. Bu gezide GAP Anadolu Lisesi'ni Okul Müdürü Mehmet Kılıç, İngilizce öğretmenleri Yusuf Ziyaettin Turan ve Çiğdem Kirazlar temsil edecek.

GAP Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kılıç, AB projelerinin kabul edilmesi sebebiyle mutlu olduklarını ve bu proje sayesinde GAP Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinde yeni ve bambaşka bir heyecan uyandırdığını söyledi.

İngilizce öğretmeni Yusuf Ziyaettin Turan ise, projenin kabul edilmesinden ve proje aktivitelerinin başlamasından duyduğu memnuniyeti belirtmesinin yanında GAP Anadolu Lisesi projesinin Şanlıurfa'daki diğer okullar içinde bir örnek teşkil etmesini ve azim kaynağı olmasını dilediğini ifade etti.

Okul öğrencilerinden 10. sınıf öğrencisi Ersun Güler de, "Avrupa Birliği projesinin kabul edildiğini öğrendiğimiz ilk günden beri Avrupa'daki ortak diğer okulları görmek ve onları ziyaret etmek için heyecanla bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?