5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ankara'da 11 Nisan coşkusu

Şanlıurfa Kadınları Yardımlaşma Derneği, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla Ankara'da bir etkinlik düzenledi.

Birçok devlet bakanının eşleri ile TBMM Başkan Vekili Şanlıurfa Milletvekili E. Cenap Gülpınar'ın eşi Asuman Gülpınar ve Milletvekili A. Müfit Yetkin'in eşi Emine Yetkin ve çok sayıda davetlinin katıldığı sıra gününde, 11 Nisan Kurtuluş Bayramı, Şanlıurfa'da olduğu gibi Başkent Ankara'da coşkuyla kutlandı.

Konuklara ilk olarak Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik önemini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra mahalli sanatçıların sahne aldığı etkinlikte, davul zurna eşliğinde halay çeken bayanların kurtuluş günü coşkusu yaşandı.
Sahneye ilk olarak geçmiş yıllarda Popstar Ses Yarışmasında yarışan Urfalı Suat, ardından ise Sedat Koç çıktı. Her iki sanatçı birbirinden güzel türküleri ile konuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Kadınları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ağan'ın organizasyonunda gerçekleştirilen programa, katılamayan Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu bir kutlama mesajı gönderirken, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba'nın selam ve tebrikleri ise konuklara iletildi.
Şanlıurfa Kadınları Yardımlaşma Derneği eski Yönetim Kurulu Başkanı Meral Behram, Şanlıurfa'ya olan sevgisini anlatan bir şiir okudu. Etkinlik hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Kadınları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ağan, tüm Şanlıurfalıların 11 Nisan Kurtuluş Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirterek, elde edilen gelirin, Şanlıurfa'daki yoksul çocukların eğitimi için harcanacak olan etkinliğe katılım sağlayan herkese minnettarlık duyduğunu kaydetti. Ağan, "11 Nisan her yıl kutlamak istediğimiz bir gün. Ancak geçtiğimiz yıllarda bu dileğimizi fazla yerine getiremedik. Bu sene Cumartesi gününe denk gelmesi böyle bir etkinliği organize etmemizi sağladı. Buradan bir kez daha tüm hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutluyorum" dedi.

TBMM Başkan Vekili Şanlıurfa Milletvekili E. Cenap Gülpınar'ın eşi Asuman Gülpınar ise, 11 Nisan Kurtuluş Günü'nü Ankara'da birçok devlet bakanın eşleri ve Şanlıurfalılar ile birlikte kutlamaktan oldukça mutluluk duyduğunu söyledi.
Birlik ve beraberliğimizin ebediyete kadar bozulması dileğinde bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin'in eşi Emine Yetkin ise, Şanlıurfalıların bugüne kadar göstermiş oldukları kahramanlıklarını bugünden sonra da sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Emine Yetkin, Ankara'da yaşayan Şanlıurfalı kadınları böyle bir etkinlikte bir araya getiren Şanlıurfa Kadınları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ağan ve üyelerine teşekkür ettiğini dile getirdi. Etkinliğin en ilgi çekici anı ise Şanlıurfa'nın yöresel yemeği içli köfte ile yöresel tatlısı susamlı tatlının açık artırma ile satışa çıkarılması oldu.

İçli köfteler 500 TL'den Naciye Çarpan isimli Vanlı bir bayana satılırken, susamlı tatlı ise İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun gelini Şehnaz Aksu tarafından 300 TL'ye satın alındı.

Etkinlikte sahne olan Sanatçı Sedat Koç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı tekrar başkan seçilmesinden dolayı kutladığını belirterek, Şanlıurfalıların 11 Nisan Kurtuluş Bayramını bir kez daha tebrik ettiğini söyledi.
Etkinliğe Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in eşi Perihan Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi Şahsenem Çelik, Sait Yazıcıoğlu'nun eşi Asiye Yazıcıoğlu, Beşir Atalay'ın eşi Yıldız Atalay de katıldı.

Şanlıurfa Kadınları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ağan ve TBMM Başkan Vekili Şanlıurfa Milletvekili E. Cenap Gülpınar'ın eşi Asuman Gülpınar konuklarla yakından ilgilendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?