4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Anne adayları yangın tatbikatında

ANNE ADAYLARI YANGIN TATBİKATINDA

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde yangın tatbikatı gerçekleşti. Tatbikata hastanede yatan anne adayları da katıldı.

Gerçeği aratmayacak nitelikte yapılan tatbikat yaklaşık 12 dakika sürdü. Tatbikat nedeniyle 'yangın var' çığlıklarını duyan hastalar ve hastane yönetimi, hastaneyi kısa sürede terk ederken bu durum zaman zaman ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Tatbikat nedeniyle hastaneyi terk etmeye çalışan anne adayları, hastane personellerinin yardımı ile hastaneden çıkarıldı. Tatbikat gereği hastanede mahsur kalan yaralılar da sedyelerle yangın bölgesinden uzaklaştırıldı.

Tatbikatın amacını anlatan Başhekim Mehmet Demir, "Olası bir yangında hastanede yatan hastalarımızı ne şekilde ve ne kadar sürüde tahliye edeceğimizi tespit etmekti. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 12 dakikada tahliyeyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylarda bu tatbikatı tekrarlayacağız. Önemli olan olası bir yangında hastalarımıza zarar vermeden onlar en hızlı şekilde dışarı çıkarmaktır. Hastanemizde daha önce eğitimler verildi. Eğitim tamamladıktan sonra bugünde tatbikat yaptık. Bu tatbikat için

sadece bir servisi ele aldık. Diğer servislerde ki hastalar yoğun bakım gerektiren hastalar olduğu için onları dahil etmedik. 20 gün öncede yangın söndürme tatbikatı yaptık. Allah göstermesin ama gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Olası yangına karşı gerekli önlemimizi almak zorundayız" dedi.

ANNE ADAYLARI YANGIN TATBİKATINDA
ANNE ADAYLARI YANGIN TATBİKATINDA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:08:01
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 14:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?