5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Anonsla temizlikçi aranıyor

Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan beldesinde Ramazan Bayramı öncesi cami halılarının yıkanması için anons yapılarak hayırsever vatandaş arandı.

Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan beldesinde Ramazan Bayramı öncesi halıların yıkanmasının gelenek haline getirildiğini belirten belde sakinleri, bunu yer yıl yaptıklarını söyledi.

11 Nisan Camii'nden yapılan anonsta, "Allah rızası için her evden boş olan bir kişi gelsin, caminin halısını yıkasın. Allah gelenden de gelmeyen de razı olsun" denildi.

Beldede yapılan anonsun ardından bir grup kadın camiye akın etti. Kadınlar camide bulunan halıları tek tek köpüklü suyla yıkadı.

Bu arada, 11 Nisan Cami İmamı Mehmet Dağ, "Halılarımız kirlenmişti, sağ olsun hayırseverler tarafından yıkandı. Genel temizlik yapıldı. Ben tek başıma yapamadığım için cemaatin isteği doğrultusunda kadınlar yapıyor. Kendi istekleri ile gelip halıları yıkayarak caminin genel temizliğini yapıyorlar" dedi.

Beldede oturan vatandaşlar ise, "Halıların yıkanması hocanın yapacağı bir iş değil. Halktan yardım isteniyor ve gereken destek veriliyor. Büyük bir zevkle halıları yıkadık. Hiç zorluk çekmedik. Camimiz ve hocamızı çok seviyoruz. Cami yıkamaktan daha büyük sevap var mı? Allah'ın evini temizliyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?