5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Antalya ile Gönül Köprüsü kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Antalya'ya Şanlıurfa'dan toplam 120 öğrenci Şanlıurfa Öğretmenevi'nden hareket etti.

Antalya'ya giden gönül köprüsü yolcuları 14 Temmuz 2009 tarihinde Şanlıurfa'ya geri dönecek. Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, "Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Gönül Köprüsü Projesi' Gönülleri kaynaştırma projesidir. Yani doğu illerinden batı illerine, batı illerinden doğu illerine öğrenci değişim programıdır. Gönülleri kaynaştırmak, ülkemizin coğrafi, tarihi, doğal güzelliklerini, turistik güzelliklerini ve değerlerini öğrencilerimize tanıtmak; vatan sevgisi aşılamayı ve vatanımızın her tarafının çok mükemmel olduğunu öğrencilerimize göstermek amacıyla, başlatılmış olan bu proje, gerçekten geçen yıldan itibaren çok olumlu sonuçlar vermiştir. Bu projenin devamını diliyoruz.

Bize de Yozgat'ta geçen hafta içinde 120 öğrenci geldi. Önümüzdeki hafta da Ankara'dan 160 öğrenci gelecek. Biz de ilimizin değişik güzelliklerini, tarihi ve doğal güzelliklerini gelecek olan misafir öğrencilerimizi ağırlamak sureti ile kendilerine göstereceğiz. Bu proje kapsamında gerçekten gönüller arası kaynaşma oluyor. Biz bunun güzelliklerini ve mutluluklarını yaşadık. Hatta bırakın öğrenciler arasında, öğretmenler arasında büyükler arasında da bu birliktelik, bu gönüldeşlik oluştu. Dolayısıyla çok zor organizasyonlar olmasına rağmen, sonuçları itibariyle çok mutlu oluyoruz. Yoruluyoruz ama gerçekten sonuç itibariyle çok harika sonuçlar elde etmekteyiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?