5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Antik lambalı radyo sergisi

Radyo tamircisi Muammer Güngör ile arkadaşı Servet Özcan'ın yıllardır biriktirdikleri 230 antik lambalı radyonun yer aldığı 'Antik Lambalı Radyo Sergisi' açıldı.


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışını CHP Gaziantep milletvekili Yaşar Ağyüz ile birlikte yapan GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı yaptı. Yağcı, tümü çalışır durumdaki bu antika radyolara paha biçilemeyeceğini belirterek, “Bu tarihi radyoları günümüze kadar getirip halkın beğenisine sunan Güngör ve Özcan'a teşekkür ediyorum. Çünkü antik değeri bulunan bu eserleri koruyarak günümüze kadar getirmeleri çok önemli. Tüm Gazianteplileri bu sergiye bekliyorum. Ayrıca evlerinde çalışmayan işe yaramaz diye bir kenara attıkları bu antik eserlerin değerini bilsinler" dedi.


Sergi sahibi Muammer Güngör ve Servet Özcan ise basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, imal tarihleri 1932-1970 yılları arasında değişen ve başta Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden topladıkları antika lambalı radyoları tamir edip çalışır hale getirdikten sonra günümüze ulaşıncaya kadar muhafaza ettiklerini kaydettiler.


Muammer Güngör ve Servet Özcan, Türkiye'de ilk defa açtıkları antika lambalı radyo sergisinde yer alan tüm radyoların çalışır durumda olduğunu ifade ederek 5 gün boyunca açık kalacak sergilerine tüm Gazianteplileri beklediklerini dile getirdiler.
Sergi sırasında, antika radyoları satın almaya gelen meraklılara şartlı satış yapabileceklerini ifade eden Güngör ve Özcan, radyoların tarihi birer belge konumunda olduğunu ve gelecek yıllara taşınmasının büyük önem taşıdığını söylediler.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 10:22:47
Güncelleme :17 Haziran 2008 Salı 10:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?