7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

AÖL kayıt ücretleri geri ödeniyor

2005 yılı Ocak ayında Açık Öğretim Lisesi'ne (AÖL) kayıt yaptıran lise mezunu öğrencilerin, kayıt ücretleri iade ediliyor. 

Edinilen bilgiye göre, daha önce İmam-Hatip, Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi gibi okullardan mezun olan öğrenciler düz lise için AÖL kayıt yaptırmış ve Danıştay bu kararı iptal etmişti. Kararın iptalinden sonra kayıt ücreti yatıran öğrencilerin 60 YTL'si iade edilmeye başlandı. 

İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Öztürk, Danıştay kararından sonra ücretlerin iadesine başlandığını belirterek, "Daha önce farklı liselerden mezun olan öğrenciler, düz liseyi bitirmek için AÖL'ye kayıt yaptırmışlardı. Danıştay bu kararı iptal etti. Şanlıurfa'da 636 kişi Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptırmıştı. Bunların paraları iade edilmeye başlandı. Her gün sabah 09.00-11.00 ile öğleden sonra 13.30-15.00 arasında öğrencilerin daha önce yatırmış oldukları 60 YTL kayıt ücretlerini ödemeye başladık. Öğrencilere 1 ay süresince ödemeler yapılacak. Eğer öğrencilerimiz bu süre içerisinde gelmezlerse paraların tamamı Ankara'ya iade edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 13:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?