4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Arap aydınları Şanlıurfa'da

ORTADOĞU AYDINLARI ŞANLIURFA'DA BULUŞUYOR

"Arapların Gözüyle Türkler" konulu sempozyum için Şanlıurfa'ya gelen yazarlar, Akçakale Sınır Kapısı'ndan çiçeklerle karşılandı.

Karşılamaya Vali Nuri Okutan'ın adına Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Salih Aydemir, Akçakale İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Topçu ve yetkililer katıldı. Arap Yazarlar Birliği Başkanı Dr. Hüseyin Cuma, sınır kapısında yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, kendilerini buraya davet eden ve sempozyuma ev sahipliği yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a şahsı ve gazeteci arkadaşları adına teşekkür etti. Cuma, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasında gerçekleştirdikleri iş birliği politikasını gazeteciler olarak desteklediklerini söyledi.

Danışman Yrd. Doç. Dr. Salih Aydemir ise, Suriyeli gazetecileri Şanlıurfa'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Nuri Okutan adına kendilerine teşekkür etti. Aydemir, Türkiye'nin Ortadoğu'yla ilişkilerin geliştirilmesi konusunda gerçekleştirdiği girişimlerin ardından Vali Nuri Okutan'ın çalışmalarıyla bu ülkelerdeki toplumların en önemli kesimi olan aydın ve entelektüelleri Şanlıurfa'da ağırlamanın önemine değindi.

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan "Arapların Gözüyle Türkler" konulu Sempozyuma Suriye'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirliği, Dubai, Sudan, Ürdün, Libya ve Filistin'den aydın ve entelektüeller katılıyor.

ORTADOĞU AYDINLARI ŞANLIURFA'DA BULUŞUYOR
ORTADOĞU AYDINLARI ŞANLIURFA'DA BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 14:44:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 00:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?