5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Arap tavşanı bu kez Ceylanpınar'da

Şanlıurfa'nın ilçesi Ceylanpınar'ın kırsal kesiminde, kanguru-fare-tavşan arası "Arap tavşanı" olarak bilinen küçük kemirgen ölü olarak bulundu.

Daha önce Denizli ve Erzurum'da ortaya çıkan kanguru-fare-tavşan arası ve halk arasında da "Arap tavşanı" olarak bilinen hayvan, bu kez Şanlıurfa'nın Ceylanpınar-Viranşehir karayolu üzerinde görüldü.

Abdulrezak Doğaner isimli vatandaş, Ceylanpınar-Viranşehir karayolu üzerinde gece geç saatlerde seyir halindeyken, Kepez mevkiinde aniden önlerine çıkan bir hayvana istemeyerek çarptığını söyledi. Araçlardan indiklerinde hayatlarında hiç görmedikleri bir hayvan türü ile karşılaştıklarını söyleyen Doğaner, "Araçtan indiğimizde çarpmış olduğumuz hayvanın yaşamını yitirdiğinin farkına vardık. Çok acayip bir yaratıktı. Yaklaşık 15-20 santim boyunda, 50 gram ağırlığında, ön ayakları olmayan, arka ayakları ve kuyruğu normal bir farenin kuyruğundan daha uzun olan ve kuyruğunun tüylü olduğunu görünce neye uğradığımızı şaşırdık. Çünkü hayatımızda ilk defa böyle bir hayvanla karşılaşmıştık. Kanguru türündeki hayvanın araştırılmasını istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 11:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?