5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Arıcılardan "ballı" eylem

ŞANLIURFALI ARICILARDAN

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde piyasadaki sahte ballara tepki gösteren arıcalar, "Böl dökme" eylemi yaptı.

Viranşehir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 25 arıcı ve bal satan esnaf, piyasada sahte balların kontrol altına alınması konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Arıcalar daha sonra tenekelerle balı yere dökerek olayı protesto etti.

Piyasada çok sayıda sahte bal bulunduğunu belirten arıcılar, balların denetimini "Balcılar Birliği" tarafından yapılması gerektiğini söylediler.

Arıcılık ile uğraşan ve bal satan Faruk Tataş yaptığı basın açıklamasında, "Toplanmamızın nedeni Türkiye de arıcıların sorunlarını Viranşehirli arıcılar olarak dile getirmektir. Markasız bal satımı yasak olduğundan ürettiğimiz balı büyük firmalara vermek zorunda kalıyoruz. Firmalar bunun bilincinde olduğundan bir teneke bal için 100 TL vermekte ve tek bir firma almakta işin vahim tarafı. Sahte ballar piyasada çok bulunuyor. Bu sahte balar yüzünden ürettiğimiz balları değerinde satamamaktayız ve bu sahte ballar insan sağlığını tehdit etmektedir. Başta Birlik yöneticilerimiz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın alakadar ve duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Toplanan grup daha sonra yetkililerin bu konuya alakadar ve duyarlı olmamaları halinde Türkiye genelinde çarpıcı eylemlere başvuracaklarını söyledi. Bal satan Hasan Kunt isimli esnaf, "Bu sorunlarımızı çözmedikleri takdirde TBMM önünde gidip daha büyük bir eylem yapacağız. Arı kovanlarını meclis önüne atacağız" diye tepki gösterdi.

Eylem yapan grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:27:00
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 16:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?